Tel: +40 244 544 872
Mobil: +40 745 177 761
office@bristolmed.ro
  • 1
  • 2
  • 3
112233

RADIOLOGIE STOMATOLOGICA

Radiografiile dentare sunt numite în mod obișnuit radiografii. Stomatologi folosesc radiografii din mai multe motive: pentru a găsi structurile ascunse dentare, mase maligne sau benigne, pierderea de masa osoasa, si carii.

O imagine radiografică este formata dintr-o explozie controlată de raze X, care pătrunde structurile orale la diferite niveluri, în funcție de variația densităților anatomice, înainte de a penetra filmul sau senzorul. Dintii par mai deschisi, deoarece mai puține radiații le patrund prin acestia pentru a ajunge la film. Cariile dentare, infectiile si alte schimbari in densitatea oaselor apar mai inchise din cauza razelor X care pătrund cu ușurință aceste structuri mai puțin dense. Restaurările dentare (plombe, coroane), pot apărea luminoase sau mai întunecate, în funcție de densitatea materialului.

Doza de radiații X-ray primita de un pacient este de obicei mica (în jur de 0.150 mSv) echivalentul ca valoare fiind expunerea la radiatii de mediu pentru câteva zile, sau similar, doza primita în timpul unui zbor cu avionul cross-country (concentrat într-o singură rafală scurtă care vizează o suprafață mică). Expunerea accidentala este redusă în continuare prin utilizarea unui scut de plumb, șorț de plumb, uneori cu un guler tiroidian plumb.

Politica de confidentialitate!

Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului si imbunatatirea performantei platformei. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra. Pentru informatii suplimentare, setari si retragerea acceptului, va rugam sa accesati pagina Politica de confidentialitate.