Tel: +40 244 544 872
Mobil: +40 745 177 761
office@bristolmed.ro
  • 1
  • 2
  • 3
112233

EXAMINARI OSTEODENSITOMETRICE LA ADULT

1. Coloana lombara L1-L4 –incidenta antero-posterioara pentru determinare densitate minerala osoasa.

2. Coloana vertebrala - incidenta de profil T5- L4 pentru aprecierea morfologiei vetebrale aparatul aprecieaza gradul de deformare al vertebrelor analizate diagnosticand tasarile / compresiunile vertebrale.

3. Coloana lombara L1-L4 de profil pentru aprecierea densitatii minerale osoase in situatia in care in incidenta anterioara apar artefacte datorita ateromatozei aortice calcificate si /sau osteofitozei marginale anterioare.

4. Extemitate proximala de femur pentru determinarea densitatii minerale osoase,cu posibilitatea analizei avansate de sold si a aprecierii riscului de fractura in urmatorii 10 ani de la examinare FRAX cu baza statistica de referinta- Romania - profesor GRIGORIE – Institutul de endocrinologie Parhon.

5.Sold protezat - cu posibilitatea aprecierii densitatii minerale osoase in jurul protezei.

6. Antebrat - determinare densitate minerala osoasa la nivelul radiusului.

7. Dexa wholl body (corp intreg) apreciaza densitatea minerala osoasa a intregului schelet.

8. Dexa body composition (copozitie corporala) - aprecieaza cantitativ , in valoare absoluta si in procente compozitia corpului – tesut adipos, muscular, osos - atat in ansamblu cat si pe regiuni (torace membre, abdomen,cap), apreciaza metabolismul bazal, indicele de masa corporala.

Investigatia este foarte utila pentru pacientii care se afla intru-un program de slabire pentru a aprecia daca pe parcursul programului s-a pierdut numai tesut adipos sau s-a pierdut masa musculara. Investigatiile se realizeaza folosind un osteodensitometru Prodigy Pro ,fabricat in SUA, 2014, de firma General Electric, (G.E.) cu viteza mare de scanare si doze de examinare foarte scazute.

Politica de confidentialitate!

Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului si imbunatatirea performantei platformei. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra. Pentru informatii suplimentare, setari si retragerea acceptului, va rugam sa accesati pagina Politica de confidentialitate.